استحکام بخشی نهاد خانواده در دوران قرنطینه
برنامهریزیهای خانوارها و نظام برای استفاده از فرصت بهینه از قرنطینه خانگی برای استحکام نهاد یک ضرورت اجتناب ناپذیر است و به همین منظور در همه جوامع تلاش میشود اعضای خانواده در زمانهای مناسب بیشتری در کنار هم باشند و حتی در روایتی از پیامبر اکرم(ص) نقل شده است: جلوس المرء عند عیاله احب الی الله تعالی من اعتکاف فی مسجدی هذا؛ یعنی:
در پیشگاه خداوند تعالی، نشستن مرد در کنار همسر خود، ازاعتکاف در این مسجد من، محبوبتر است.
این مجالست و همنشینی اعضای خانواده باعث افزایش انس و الفت در بین آنان خواهد شد، بنابراین بودن در منزل و بیتوته در آن، موضوعیت دارد، به همین دلیل است که پیامبر(ص) که اسوه مسلمانان است، مجالست با اعضای خانواده را با اعتکاف که یک عمل عبادی ویژه است و در برترین مکانها یعنی مسجدالنبی محبوبتر دانسته است؛ آیا پیامبر(ص) از روی اغراق سخن گفته یا تعارف کرده است؟ یا ما به توصیههای پیامبر(ص) گزینشی عمل میکنیم؟ یا صرفا در قول تابع آن حضرت و در فعل و عمل با تقدس مآبی هرچه بیشتر خودمان به اعمال، فارغ از اقتضای اوامر شارع و عقل مدنی، امتیاز میدهیم. البته در رفتار ما، این یک نمونه کوچکی از تقدسمآبی است و متاسفانه بی ایمانی نسبت به قول و فعل پیامبر و ائمه معصومین(ع) از سوی ما کم نیست.
اکنون که تهدید کرونا ما را به خانه نشینی مجبور کرده است، تلاش کنیم تا از این تهدید فرصتی برای شناخت اعضای خانواده از یکدیگر خلق کرده و در پایان دوره خانهنشینی شاهد اعتلای نهاد خانواده باشیم.
اما به نظر میرسد: این موقعیت میتواند به ضد خود بدل و به دلایل مختلف از قبیل: غم نان، درمان، ست در آپارتمانهای کوچک و عدم اشتغال به کارهای مفید و مهمتر، اضطراب ناشی از ابتلا به بیماری، ما را با معضلی به مانند شهر ووهان چین مبتلی نمایدکه پس از قرنطینه شاهد افزایش ۲۶ درصدی آمار طلاق باشیم.
نقش الگويي مادران در ازدواج دختران
خانواده ,پیامبر ,اعضای ,ص ,نهاد ,عمل ,اعضای خانواده ,و در ,است و ,پیامبر ص ,نهاد خانواده
درباره این سایت